12 Şubat 2011 Cumartesi

Mikasa Verde Bone China Yemek Takımlarımız






MIKASA KAYRA GOLD 75 PARÇA 12 KİŞİLİK BONE CHINA YEMEK TAKIMI
MIKASA MOOR BONE CHINA
1800 yılı, porselenin tarihinde bir dönüm noktası oldu. Porselen üreticisi bir İngiliz, porselenin formülüne kemik külü ekleyerek incecik; ama sert ve bir o kadar da dayanıklı bir porselen meydana getirdi. Adını "BONE CHINA" koydu.
Sözlük anlamı olarak "Bone China", içine kemik külü katılarak yapılan porselen tabak demektir. Türkçe'de "Bone China" nın karşılığı "KEMİK ÇİNİSİ PORSELEN" dir.
Bazı Bone China'lar griye, bazıları da fildişi rengine çalan bir beyazlık verirler. Fakat en kaliteli gerçek Bone China Porselen'ler her zaman kar beyazı rengindedirler. Bazı Bone China'ların yapımında ise kemik yerine, kemiğin bir bileşeni olan; ama kimyasal yolla elde edilmiş kalsiyum karbonat kullanılmaktadır. Gerçek Bone China demenin zor olduğu bu ürünlerde yeterince beyazlık, dayanıklılık ve şeffaflık elde edilememektedir.
Kemik tozu her ne kadar yüksek kaliteli ürünler için vazgeçilmez olsa da şekil vermeyi güçleştirir. Üretiminin her aşamasında son derece yüksek sanat, ustalık ve ürün kontrolü gerektirmektedir. Son derece zahmetli, renkli ve dekoratif desenler, porselen üzerine büyük bir yetenek ve sabır ile elle boyanır. Altın işlemeler 22 karat altın kullanılarak işlenir.

ÖZELLİKLER VE KULLANIM- Mikasa Moor en kaliteli ve doğal ham maddeler kullanarak üretilmiştir.- En saf hali ile karıştırılan tamamen doğal kemik tozu 1250 derecede fırınlanmıştır.- Kemik külü içindeki kalsiyum trifosfat gibi hareket etme özelliğine sahip ve yemeklerinizi sıcak tutar.- Mikasa Moor ürünlerinde kullanacağınız çatal bıçak setlerin gerçek paslanmaz çelikten üretildiğinden emin olunuz.- Mikasa Moor ürünlerinin temizliğini yaparken bulaşık makinesi kullanımında makinenizin en düşük ısı ve seviyesi 30 oC-40 oC kullanınız.- Mikasa Moor ürünlerini direkt ateş üzerinde pişirme amaçlı kullanmayınız. Ayrıca platin ve altın yaldız içeren desenleri mikrodalga fırında kullanmayınız.

ÜRÜN ÖLÇÜ ADET
SUPLA 31 CM 1
SERVİS TABAK 27 CM 24
YEMEK TABAK 22 CM 12
ÇORBA KASE 15 CM 12
TATLI TABAĞI 20 CM 12
SALATA KASESİ 25 CM 1
KÜÇÜK OVAL SERVİS 31 CM 2
BÜYÜK OVAL SERVİS 36 CM 1
MEZE TABAĞI 21 CM 4
ÇORBA TENCERESİ 1
TUZLUK 2
BİBERLİK 2
İyi günlerde kullanmanız dileği ile....




Hiç yorum yok: